Røgen - 8 kort


Kort fra Røgen taget fra krydset mod Silkeborg. Brugsen til venstre og dernæst Røgens telefoncentral. Jeg er født i Røgen brugs og som lille knægt fik jeg lov til at passe omstillingsbordet i middagspausen. Det var virkelig high tech dengang. Min farfar blev gift i 1918 og jeg antager at han blev uddeler på det tidspunkt. Min far overtog pladsen efter min farfar.
[Postsendt X-X-1909. Brugsforeningen J.J.N. 2361]


Det øverste billede er taget fra bakken ved forsamlingshuset. Det nederste er købmand Olsen's forretning med 3 hestekøretøjer og personalet ved indgangen.
[Postsendt 14-6-1911. J.J.N. 4798]


Kort fra Røgen som er taget fra krydset mod Toustrup (Toustrupvej). Billedet er taget før købmandsbutikken blev bygget til venstre i 1907. Huset til højre er Michael's ejendom og i baggrunden sprøjtehuset. Bygningen bagest til venstre er en del af den gamle forskole. Disse bygninger eksisterer stadig.


Billedet øverst til venstre er købmandsgården og Michaels hus. Øverst til højre ses Marie Poulsens og vejmandens hus. Nederst til venstre har vi slagter Børge Larsens butik. mod venstre Anton Pedersens hus, dernæst skomageren. Nederst til højre er præstegården set fra haven. Jeg købte kortet af købmand Gustav i starten af 70erne og vejen til Silkeborg blev asfalteret i 30erne, så billederne er taget i den periode.
[Ikke postsendt. N. Clemmensens Kunstforlag, Tlf: 3556 Aarhus, Nr. 10981]


[Ikke postsendt. 25182]


Det er nok det dårligste postkort jeg har set. Det er Røgen kirke og ikke det skæve tårn i Piza.
[Ikke postsendt]


[Ikke postsendt. Ingen oplysninger]


Røgen Kirke, købmand Gustav's købmandsbutik i dens velmagtsdage, udsigt over Toustrupvej med Røgen hovedskole i højre side.
[Ikke postsendt. Stjerne Foto, Århus C, Nr 37319 - E.V. 725]